BOLOVI NESTAJE U ROKU OD 15 MINUTA: Dobro utrljajte ovo ulje na bolne zglobove…

Samo dobro utrljajte ovo ulje na bolne zglobove…

Mnogi ljudi pate od bolova u leđima, koljenima, nogama i člancima – naročito starije osobe. Nažalost, postoje brojna zdravstvena stanja koja prouzrokuju bolove u zglobovima poput osteoartritisa, reumatskog artritisa, burzitisa, gihta, uganuća, istegnuća i drugih povreda. Nažalost, najgora stvar kod bolova u leđima je otežana sposobnost življenja normalnog života i obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Njima je teško da sjede, leže, pa čak i da stoje. U pogledu bolova u nogama, često dolazi do oštećenja, prekomjernog pritiska i povreda u zglobovima ili kostima.

Može biti da se to javlja i uslijed povreda mišića, ligamenata, tetiva ili drugog mekog tkiva. Neki tipovi bolova u nogama se vezuju sa problemima sa donjim dijelom kičme, a mogu se javiti i uslijed loše cirkulacije. Ovdje možete vidjeti kako da napravite najefikasnije domaće ulje uz pomoć kojeg možete tretirati i izliječiti bolove u zglobovima ili leđima. Vi samo morate napraviti to ulje, utrljati ga u svoje bolne zglobove i nakon 15 minuta – vaši bolovi će nestati. Ovo ulje je vrlo jednostavno za pravljenje i sačinjeno je od lako dostupnih sastojaka.

Potrebni sastojci:

– kašika kajenskog bibera ili ljute aleve paprike

– četvrtina šolje maslinovog ulja

Priprema i primjena:

Prvo dodajte kašiku kajenskog bibera u četvrtinu šolje toplog maslinovog ulja. To je sve! To ulje nanesite na bolni zglob i ostavite ga da djeluje narednih 15 minuta. Nakon 15 minuta isperite toplom vodom. Kao što je rečeno, osjećaćete se mnogo bolje već nakon prve upotrebe. Ponovite ovaj tretman 2-3 puta u toku jednog dana, dok bol u potpunosti ne nestane.

Kako ovo funkcioniše:

Jedinjenje kapsaicin koje se može naći u kajenskom biberu iscrpljuje neurotransmiter po imenu supstanca P koji je zaslužan za slanje signala bola do mozga. Dakle, kada se blokira veliko P, mozak ne registruje da nešto boli, te osoba tad ne osjeća bol.

Uputstva:

Takođe ne treba da vas brine ako osjetite peckanje nakon prve upotrebe. Taj osjećaj će nestati nakon 5 minuta. Ukoliko imate osjetljivu kožu, koristite ovo ulje sa oprezom. Uvijek nosite rukavice dok rukujete sa ljutim biberom u prahu i izbjegavajte bilo kakav kontakt sa očima. Nemojte nanositi na otvorene rane.

Izvor: net

KORISTAN ILI ZANIMLJIV SADRŽAJ? PODIJELI SA OSTALIMA, HVALA ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.