DREVNA KINESKA MUDROST PROTIV SVIH ŽIVOTNIH NEVOLJA: Kad počneš da poštuješ ovo, sve će krenuti nabolje!

Kada se svet oko vas ruši, morate pogledati ruševine i onda izgraditi novi svet od ostataka prošlosti koji su ostali

Svakome od nas se dogodi da se probudimo nezadovoljni, nesigurni, da nismo svesni šta nas čeka u ovom danu, i kao a živimo neki tuđi život. Svi se borimo sa raznim životnim preprekama i unutrašnjim borbama. Međutim, život je često jendostavniji nego što mislimo, a svaki trud da nešto promenimo zaista je veličanstven, piše Sensa.

Prema taositičkim mudracima suočavanje sa životnim teškoćama najbolje je primeniti 3 pravila nečinjenja. Uglavnom mnogi smatraju da je akcija put do sreće, ali zapravo čovek pre početka tog puta mora zagospodariti svojim životom. Evo koja 3 pravila prema drevnom taoizmu menjaju život nabolje!

1. SAMOPOUZDANJE

Verujte situaciji. Šta god da se desi, ipak se dešava sa razlogom. Kada nešto ne ispunjava vaša očekivanja, to je situacija, a ne vi. Ne odustajte nikada zbog situacije!Predajte se višoj sili i naučite da prihvatate sve što se dešava, jer je ovo sudbinsko pitanje. Na putu će se stvarati razne prepreke, a mnoge od njih postavljaće vaš um. Ipak, ne smete dozvoliti da to zaustavi kreativni tok. Pustite svoju intuiciju da vas preuzme, a vi radite ostalo. I bez obzira sa čim se suočite, osmehnite se; biti pozitivan prema životu nikada ne škodi. Verujte da ćete uspeti!

2. ZAHVALNOST

Budite zahvalni na svemu što se dešava i što posedujete. Umesto da se fokusirate na ono što vam nedostaje, vi se usredsredite i posmatrajte ono na čemu ste zahvalni. Promenite svoj pogled na život. Gledajte na njega kao na dar, a ne kao na neku vrstu prinude. Cenite ljude koji vas vole; svet možda neće postojati sutra, sve može nestati za minut. Svakodnevno govorite svojim voljenima da ih cenite i da ih volite. I što je najvažnije, naučite da oprostite.

3. RADUJTE SE ŠTO ŽIVITE

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Kada jednom shvatite koliko nevolja ima na svetu, biće vam drago da živite! Ovo je prvi korak ka tome da date sve od sebe za svoju trenutnu situaciju. Zamislite budućnost, ali nemojte se zanositi predviđanjima. Izaberite svoj put, budite smireniji, pokušajte da budete zahvalni životu. Vaša intuicija, koja je neobjašnjiva, ali istinita, vodiće vas i počećete da primećujete neograničene resurse od kojih možete imati koristi. Kada se svet oko vas ruši, morate pogledati ruševine i onda izgraditi novi svet od ostataka prošlosti koji su ostali. Ljudsko srce ima izmneđu 50 i 100 otkucaja u minuti u fazi mirovanja. Svaki otkucaj srca je trofej sa ugraviranim rečima “Još si živ”.

KORISTAN ILI ZANIMLJIV SADRŽAJ? PODIJELI SA OSTALIMA, HVALA ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.