NE ČEKAJTE ! OVU VOĆKU VEĆ SUTRA POSADITE U BLIZINI VAŠE KUĆE: Liječi preko 100 bolesti!

Japanska narandža, kumkvat ili pasji trn su nazivi za nevjerovatnu biljku o kojoj se vrlo malo govori. Riječ je o bobici o čijoj se ljekovitosti znalo još u doba starih Grka, a vjeruje se da ona liječi čak preko 100 bolesti.

Neprikosnoveni antioksidans

Kumkvat ima jedinstven i fascinantan sastav koji uključuje 190 fitonutrijenata i bioaktivnih tvari. Ono zbog čega je ova bobica eliksir zdravlja jeste činjenica da sadrži gotovo sve poznate minerale i vitamine. Koliko god to zvučalo nevjerovatno, kumkvat važi za jedan od najjačih antioksidanata koje možete naći u prirodi.
Obzirom na to da je ova biljka teško dostupna van Azije i Indije, onda se najčešće nalazi u formi ljekovitog ulja. U ulju dobijenom iz ovih bobica ima 3 puta više Vitamina A od mrkve, 10 puta više Vitamina C od narandže i najviše Vitamina E među svim voćem.

Inače, to je jedino biljno ulje na svijetu koje sadrži sve omega masne kiseline. Povrh toga ima i vrlo rijetku omega-7 masnu kiselinu. Ona umanjuje bore, pospješuje elastičnost kože i uspješno se bori protiv svih drugih simptoma starenja kože.

U našem narodu kumkvat je poznat pod nazivom japanska narandža, zbog svog porijekla, ali i izgleda. Međutim, svojstva ove bobice su daleko bolja i snažnija od obične narandže.
Iako se nakon otkrića ove biljke pojavilo i nekoliko podvrsta to ne umanjuje njihovu važnost i ljekovitost pa se kumkvat koristi u borbi protiv mnogih oboljenja.

Uništava preko 100 oboljenja i tegoba

Kumkvat ublažava: probleme sa mokraćnim mjehurom, menopauzu, sve vrste alergija i ekcema na koži, akne, žuljeve, ožiljke. Zatim, smanjuje masne naslage.
Liječi bronhitis, dijabetes tipa 2, konjuktivitis, želučane probleme. Štiti imuni sistem, bori se protiv skleroze, artritisa i mnogih drugih oboljenja i tegoba.

Kumkvat štiti probavni sistem od parazita i stvara zaštitni film u želucu i crijevima. Na taj način smanjuje štetne efekte patogenih mikroorganizama,
poput upornih bakterija kao što je Ešerihija koli, ali i protiv gljivica i ostalih parazita.

KORISNA ILI ZANIMLJIVA OBJAVA? PODIJELITE OBJAVU NA SVOM PROFILU (klikom na željenu društvenu mrežu). HVALA 💖