NJIHOVA ENERGIJA PRIJA I ISCELJUJE: Kako izabrati adekvatan KRISTAL za sebe?

Kristali su nastali pri samom formiranju planete Zemlje. Može se reći da su oni njen DNK. Bez obzira na oblik, boju i veličinu, kristali su živi i u sebi nose energiju koja leči i isceljuje

Upotreba kristala i poludragog kamenja opstala je i do današnjeg dana, a smatra da se da postoji preko 800 opisanih vrsta.

Svaki kristal ima svoje specifičnosti i ulogu, a mnogima se značenja podudaraju.

Kako čistiti i puniti kristale?

Kristali nikada ne gube svoju funkciju, ali se njihova energija mora povremeno obnoviti. Jednom u nekoliko nedelja potrebno je ostaviti kristal da odstoji nekoliko sati na sunčevoj svetlosti ili pod punim Mesecom. Ovako kristal regeneriše svoju prirodnu energiju, koja se troši svakodnevnom upotrebom, vremenom, ali i negativnošću. Pune se još i tako što odstoje u vodi sa gorskim kamenom.

Gde držati kristale?

Ljudi ih drže na različitim mestima, ali najčešće ih nose svuda sa sobom u džepu ili torbi. U slučaju da je kristal veći, može se staviti ispod jastuka ili nositi na sebi u vidu nakita, kako bi njegova energija najlakše mogla da dođe do nas. Mogu se držati u različitim delovima kuće, ali ih je poželjno držati na sunčevom svetlu ili mesečini, u zavisnosti od vrste kristala. Važno je brinuti se o njemu i redovito ga čistiti.

Kako izabrati kristal za sebe?

Svaki kristal koristi svom vlasniku, kojem je namenjen i koji se o njemu brine. Ako slučajno završi u rukama nekog drugog, posebno ako je oduzet, novom ‘vlasniku’ neće biti od koristi.

Kristal je najbolje birati prema intuiciji, odnosno izabrati onaj koji nas najviše privuče, ali se često biraju i prema horoskopskom znaku.

Samostalna potraga za kristalima retko će uroditi plodom jer se teže nalaze u prirodi pa ih je najbolje kupiti u proverenim radnjama koje su specijalizovane za njihovu prodaju. Nezavisno od svoje strukture (neobrađeni, obrađeni i glatki, kao i oni u nakitu) imaju jednak učinak. Ako ih nosite kao narukvicu ili prsten, najbolje će delovati na levoj ruci.

Kristali prema horoskopskim znakovima

1. Ovan – Rubin

Čisti se svake dve nedelje vodom, nakon čega se drži dva sata na suncu (čak i kada je i oblačno). Nosi se kao prsten, na minđušama ili se drži kao kamenčić smešten u domu.

2. Bik – Pirit

Isprati mlazom vode i puniti ga preko noći uz gorski kristal.

3. Blizanci- Aventurin

Čisti se svakih 15 dana pod vodom i puni se na suncu. Nosite ga u novčaniku ili kao kamen na nakitu.

4. Rak – Mesečev kamen

Oprati vodom i puniti ga noću. Nosite ga kao nakit ili ga čuvati među li stvarima.

5. Lav – Citrin

Kristal koji ne treba čistiti. Nosite ga kao nakit ili kamenčić u džepu ili torbi.

6. Devica – Žad

Čisti se vodom i ne sme na sunce. Nosite ga kao nakit.

7. Vaga – Rozenkvarc

Čisti se jednom do dva puta mesečno i ne sme se izlagati sunčevoj svetlosti, jer može pobeleti. Nosi se kao nakit ili se stave dva kamenčića u spavaću sobu, što bliže krevetu.

8. Škorpija – Crveni koral

Čisti se jednom mesečno u morskoj ili slanoj vodi, a puni ga sama so. Ako promeni boju, ostavite ga preko noći u morskoj soli. Nosi se kao nakit.

9. Strelac – Topaz

Jedanput mesečno isperite ga mlakom vodom. Puni se uz gorski kristal po noći i ne sme se ostavljati na suncu. Nosite ga kao kamenčić u džepu ili kao nakit.

10. Jarac – Oniks

Čisti se svakih 10 dana pod mlazom vode, a puni se u kutijici zajedno sa gorskim kristalom. Držite ga u kući uz svoje lične stvari.

11.Vodolija – Ametist

Isperite ga vodom i punite preko noći mesečevom energijom. Držite ga uz sebe u obliku nakita ili kamenčića.

12. Ribe – Labradorit

Čisti se vodom, a puni u zdeli vode pod suncem u trajanju od dva sata. Čuvajte ga u domu ili uz sebe u džepu ili torbi.

KORISNA ILI ZANIMLJIVA OBJAVA? PODIJELITE OBJAVU NA SVOM PROFILU (klikom na željenu društvenu mrežu). HVALA 💖